Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου η διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Φαινόμενα βίας στη σχολική κοινότητα: Αντιμετώπιση- πρόληψη – ερμηνεία» η οποία υπήρξε αποτέλεσμα συνεργασίας των είκοσι δύο από τα είκοσι τέσσερα ΠΕ.Κ.Ε.Σ. της χώρας με έγκριτους επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο.

Την ημερίδα παρακολούθησε μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών ανάμεσα στους οποίους ήταν στελέχη εκπαίδευσης, Συντονιστές και Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου, Διευθυντές και Διευθύντριες Εκπαίδευσης, μέλη των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και των ΚΕ.Π.Ε.Α.. Χρησιμοποιήθηκε η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης CiscoWebex με παράλληλη τηλεμετάδοση μέσω του καναλιού YouTube στο οποίο καταγράφηκε μεγάλος αριθμός θεάσεων, που σε κάποιες στιγμές μάλιστα, ξεπέρασε τις τρεις χιλιάδες.

Στην ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό η κυρία Νίκη Κεραμέως, Υπουργός του Υ.ΠΑΙ.Θ., αναφέροντας ότι η βία δεν είναι αποδεκτή σε καμιά μορφή στο ελληνικό σχολείο και παρουσίασε τις δράσεις του Υπουργείου σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας. Συνεχάρη τα ΠΕ.Κ.Ε.Σ. για την πρωτοβουλία και ευχαρίστησε τους Σ.Ε.Ε. καθώς και τους Εκπαιδευτικούς για τις προσπάθειές τους. Οι προσπάθειες όλων, τόνισε, αναπτύσσονται στην κατεύθυνση ενός σχολικού περιβάλλοντος αλληλοσεβασμού και αρμονικής συνύπαρξης όλων.