Ολοήμερη επιμορφωτική ημερίδα εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής Δήμου Ευόσμου-Κορδελιού

Για την υποστήριξη του έργου των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική ημερίδα την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 και ώρες 08.30΄ - 13.30΄ στον Αθλητικό Όμιλο Λέοντες (Μεσολογγίου, έναντι Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, παράπλευρα περιφερειακής οδού, δείτε εδώ τον ΧΑΡΤΗ).

Η επιμορφωτική ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους μόνιμους και αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς ΠΕ11 (Φυσικής Αγωγής) του σχολείου σας και θα περιλαμβάνει θεωρητικό και βιωματικό μέρος στα παρακάτω θέματα:

•          Διδασκαλία του Κινητικού Αλφάβητου (θεωρία και πράξη)

•          Θέματα σχεδιασμού στοχευμένων κινητικών δραστηριοτήτων π.χ. με έμφαση σε συναισθηματικές ή κοινωνικές δεξιότητες (θεωρία και πράξη) και

•          Θέματα προγραμματισμού του μαθήματος.

Παρακαλούνται οι Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής να προσέλθουν με φόρμες και αθλητικά παπούτσια, κόλλες χαρτιού/τετράδιο, μολύβι/στυλό. Επίσης, η έγκαιρη προσέλευση κρίνεται σημαντική για την ομαλή ροή της επιμόρφωσης.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές/τριες και Προϊστάμενοι/ες των σχολείων να ενημερώσουν έγκαιρα και ενυπόγραφα τους εκπαιδευτικούς ΠΕ11 του σχολείου τους και να διευκολύνουν τη συμμετοχή τους στην ημερίδα. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 17 του ΠΔ79/2017 «Με απόφαση του συντονιστή εκπαιδευτικού έργου και χωρίς να απαιτείται άδεια άλλης αρχής μπορεί να χρησιμοποιηθούν μέχρι δύο (2) εργάσιμες ημέρες το χρόνο ανά τάξη για την πραγματοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων και ημερίδων. Στα επιμορφωτικά αυτά σεμινάρια και τις ημερίδες συμμετέχουν υποχρεωτικά όλοι οι εκπαιδευτικοί της περιφέρειας ή ομάδες εκπαιδευτικών κατά σχολεία ή τάξεις, σύμφωνα με την περίπτωση στ΄ της παρ. 1 του άρθρου 55 του ν. 1566/1985.

Η μετακίνηση των εκπαιδευτικών θα γίνει χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.

Υ.Γ. Συνιστάται η τήρηση μέτρων ατομικής προστασίας (χρήση μάσκας και αντισηπτικό)

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ11

Δρ. Όλγα Βασιλειάδου