(Απόφαση ολομέλειας 20/24-10-2019 Αρ. Πρωτ. 1242/13-11-2019)

 Θα πραγματοποιηθεί βιωματικό σεμινάριο με τίτλο «Γνωριμία με τα Αρχαία Ελληνικά Παιχνίδια». Σκοπός του βιωματικού σεμιναρίου είναι η γνωριμία των ΕΦΑ με τα αρχαία ελληνικά παιχνίδια, τη μετεξέλιξή τους και τη σύγκριση τους με τα σημερινά παιχνίδια καθώς και η ανάπτυξη δημιουργικών ικανοτήτων των συμμετεχόντων.

Στο πέρασμα των αιώνων τα παιχνίδια που παίζουν τα παιδιά αλλάζουν μορφές, εξελίσσονται και κάποια χάνονται. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να γνωρίσουμε τα παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά στην αρχαία Ελλάδα και να διαπιστώσουμε πόσες ομοιότητες ή και διαφορές υπάρχουν με τα σημερινά παιχνίδια και αθλήματα. Μπορούμε να αντλήσουμε ιδέες για δραστηριότητες που μπορούμε να υλοποιήσουμε κατά τη διάρκεια του μαθήματος, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα διαθεματικό μάθημα ή πρόγραμμα με τον δάσκαλο/α της τάξης ή τον/την εκπαιδευτικό της ιστορίας ή τον/την εικαστικό, μπορούμε να εμπνευστούμε και να δημιουργήσουμε μια αθλητική εκδήλωση/δράση βασισμένη σε παιχνίδια της αρχαιότητας. Μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης. Εξαρτάται από τις εμπειρίες μας, τη δημιουργικότητά μας, τους χώρους που έχουμε, τις εμπειρίες των μαθητών μας, τον προγραμματισμό μας και τη διάθεσή μας να πειραματιστούμε και να διασκεδάσουμε μαζί με τα παιδιά με παιχνίδια μιας άλλης εποχής.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 στο Κλειστό Γυμναστήριο του 11ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου (οδός Καραολή και Δημητρίου 219), και ώρες 17.30΄-19.30΄.

Διοργάνωση:Όλγα Βασιλειάδου