Το 3ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Κεντρικής Μακεδονίας με αρμοδιότητα σε όλα τα σχολεία Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των νομών Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας πραγματοποίησε στο Πολύκεντρο Αιγινίου, τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 και ώρα 18:00 ενημερωτική συνάντηση με τα προεδρεία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων και Διευθυντριών/ντών σχολείων Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Δήμου Πύδνας-Κολινδρού. Η συνάντηση εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό του 3ου ΠΕΚΕΣ για τη συνεργασία με τους γονείς και κηδεμόνες των σχολείων ευθύνης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση από τον Οργανωτικό Συντονιστή κ. Νικόλαο Γραίκο για το έργο και την αποστολή του 3ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Κεντρικής Μακεδονίας. Αναφέρθηκαν οι γενικοί σκοποί του εκπαιδευτικού σχεδιασμού, της παρακολούθησης, του συντονισμού και της στήριξης του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων και των Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.) και του συντονισμού των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.), των Κέντρων Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Κ.Ε.Α.) και των Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.).

Στο πλαίσιο της συζήτησης που ακολούθησε, τέθηκαν ζητήματα βελτίωσης σχολικών υποδομών και λειτουργίας των σχολικών μονάδων καθώς και θέματα αντιμετώπισης προβλημάτων αγωγής, μάθησης και συμπεριφοράς των μαθητών/ριών.

Στοχεύοντας στην αποτελεσματικότερη συνεργασία του 3ου ΠΕ.ΚΕ.Σ με τους γονείς και κηδεμόνες των σχολείων, οι Συντονίστριες/στες Εκπαιδευτικού Έργου θα οργανώσουν επιμορφωτικές δράσεις με στόχο την ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου και την προαγωγή της συνεργασίας σχολείου-οικογένειας προκειμένου να επιτευχθούν σε βέλτιστο βαθμό οι σκοποί και οι στόχοι της εκπαίδευσης, η συνδιαμόρφωση κοινών οραμάτων και η ενδυνάμωση των σχέσεων του σχολείου με το κοινωνικο-πολιτισμικό περιβάλλον.

Στη συνάντηση κλήθηκαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Νηπιαγωγείων και των Σχολείων της Α/θμιας και της Δ/θμιας, τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δήμου Κατερίνης και τις/τους Προϊσταμένες/νους και τις/τους Δ/ντριες/ντές των οικείων σχολείων. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Συντονίστριες/στές Εκπαιδευτικού στην παιδαγωγική ευθύνη των οποίων ανήκουν τα Νηπιαγωγεία και τα σχολεία Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης.