H Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. (πράξη 16η/ 27-06-2019 της Ολομέλειας του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας διοργανώνουν διήμερα επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα: «Διεύθυνση Σχολικών Μονάδων: Διοικητικές και Παιδαγωγικές διαστάσεις», τα οποία περιλαμβάνουν τους εξής θεματικούς άξονες:

• Διαχείριση κρίσεων και σχολικό κλίμα.

• Μοντέλα διοίκησης.

• Αξιοποίηση ψηφιακών μέσων στη Διοίκηση του σχολείου.

• Μαθητές με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές – μορφωτικές ανάγκες και ο ρόλος του Διευθυντή.

Τα σεμινάρια, τα οποία απευθύνονται στις/στους Προϊσταμένες/ους Νηπιαγωγείων, στις/στους Διευθύντριες/ντές Δημοτικών Σχολείων και στις/στους Διευθύντριες/ντές των Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των νομών Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας, θα γίνουν σε δύο απογεύματα, χωριστά για κάθε βαθμίδα και θα έχουν διάρκεια συνολικά 8 (οκτώ) διδακτικές ώρες, με βάση το παρακάτω πρόγραμμα:

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019 (1η Ημέρα Επιμόρφωσης) και Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 (2η Ημέρα Επιμόρφωσης) και ώρες 17.30 – 21.00 σε σχολείο της Βέροιας, για τις/τους Προϊσταμένες/ους Νηπιαγωγείων, τις/τους Διευθύντριες/ντές Δημοτικών Σχολείων και τις/τους Διευθύντριες/ντές των Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Ημαθίας.

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 (1η Ημέρα Επιμόρφωσης) και Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 (2η Ημέρα Επιμόρφωσης) και ώρες 17.30 – 21.00 σε σχολείο του νομού Πέλλας, για τις/τους Προϊσταμένες/ους Νηπιαγωγείων, τις/τους Διευθύντριες/ντές Δημοτικών Σχολείων και τις/τους Διευθύντριες/ντές των Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Πέλλας.

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 (1η Ημέρα Επιμόρφωσης) και Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 (2η Ημέρα Επιμόρφωσης) και ώρες 17.30 – 21.00 σε σχολείο της Κατερίνης για τις/τους Προϊσταμένες/ους Νηπιαγωγείων, τις/τους Διευθύντριες/ντές Δημοτικών Σχολείων και τις/τους Διευθύντριες/ντές των Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Πιερίας.

Για κάθε βαθμίδα και για κάθε νομό θα λειτουργήσουν τρία (3) επιμορφωτικά τμήματα με τριάντα (30) επιμορφούμενες/νους το καθένα (30 Προϊστάμενες/ους Νηπιαγωγείων, 30 Δ/ντριες/ντές Δημοτικών Σχολείων και 30 Δ/ντριες/ντές Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης για κάθε νομό) για την επιλογή των οποίων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ανάλογα με την ημερομηνία και την ώρα δήλωσης συμμετοχής τους στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα:

https://forms.gle/aH7jJu2f9vBen5YU6

Η ηλεκτρονική φόρμα θα λειτουργεί από την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 έως την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019. Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού συμμετοχών θα εξεταστεί η πιθανότητα επανάληψης του σεμιναρίου.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα επιμορφωτικά σεμινάρια είναι προαιρετική και θα διδάξουν σε αυτά Σ.Ε.Ε. του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των επιμορφώσεων, οι διδάσκουσες/ντες, ο χώρος επιμόρφωσης και τα ονόματα των εκπαιδευτικών που θα επιλεγούν θα κοινοποιηθούν εγκαίρως μετά τη λήξη της ημερομηνίας δηλώσεων συμμετοχής.

Νικόλαος Γραίκος

Οργανωτικός Σ.Ε.Ε. 3ου ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας