Αγαπητές/οί Διευθύντριες/ντές, αγαπητές/οί συνάδελφοι,

 

μετά την κατάθεση των προγραμματισμών του εκπαιδευτικού έργου των σχολείων της ομάδας παιδαγωγικής ευθύνης, σας ενημερώνουμε ότι, παράλληλα με τις άλλες ενέργειες που σχεδιάζουμε στα πλαίσια του έργου του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κ. Μακεδονίας και για τις οποίες θα υπάρχει συνεχής ενημέρωσή σας, ο Σ.Ε.Ε. παιδαγωγικής σας ευθύνης, με βάση την αποδελτίωση των προγραμματισμών και εκπαιδευτικές/επιμορφωτικές ανάγκες των σχολείων, όπως καταγράφηκαν, διοργανώνει επιμορφωτική συνάντηση:

Προσκαλεί δύο εκπαιδευτικούς ή περισσότερους (εφόσον δεν δημιουργείται πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου) από κάθε σχολείο παιδαγωγικής ευθύνης, μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, σε δίωρη επιμορφωτική συνάντηση που συνδιοργανώνεται στο Γυμνάσιο Μακρυγιάλου, την Τρίτη 12/11/19 και ώρες 12.45-14.15.

Θέμα της συνάντησης θα είναι «Παρεμβάσεις Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης σ’ ένα σχολείο που προάγει την ‘καλή υγεία και ευημερία’».

Εισηγήσεις θα κάνουν:

-Ευαγγελία Κανάλη, Διευθύντρια του Γυμνασίου Μακρυγιάλου, Δράσεις του Γυμνασίου Μακρυγιάλου, ενός σχολείου ανοικτού στην κοινωνία, που προάγει την «καλή υγεία και ευημερία».

-Νίκη Μοσχοβάκη-Φιλιππίδου, Ψυχολόγος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Διαδραστικές Παρεμβάσεις Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

-Αθανάσιος Χαρίσης, Σ.Ε.Ε. Εκπαίδευσης για την Αειφορία, Καλή υγεία-σωματική και ψυχική-και ευημερία ως στόχος της βιώσιμης ανάπτυξης και της εκπαίδευσης για την αειφορία.

Η συνάντηση θα υποστηρίξει την εφαρμογή των Διαδραστικών Παρεμβάσεων Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης που θα υλοποιηθούν από εξειδικευμένη ψυχολόγο του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε τμήματα μαθητών/τριών γυμνασίων και λυκείων των σχολείων παιδαγωγικής ευθύνης.

Η συμμετοχή στη δράση είναι προαιρετική και η μετακίνηση των εκπαιδευτικών θα γίνει χωρίς δαπάνη για την υπηρεσία. Για λόγους οργανωτικούς σας παρακαλούμε να δηλωθούν οι συμμετοχές των εκπαιδευτικών στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Ο Σύλλογος του Γυμνασίου Μακρυγιάλου καλείται να συμμετάσχει με όλα τα μέλη του στην επιμορφωτική συνάντηση.

 

Με τιμή

Ο Συντονιστής Ε. Ε. Παιδαγωγικής Ευθύνης

 

 

Αθανάσιος Χαρίσης