Το 4ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει Ημερίδα στο Κιλκίς, με θέμα:  «Από τον Σχολικό Εκφοβισμό στις Θετικές Διαπροσωπικές Σχέσεις». Στην Ημερίδα καλούνται να συμμετάσχουν οι διευθυντές/τριες και ένας/μία εκπαιδευτικός από κάθε σχολική μονάδα Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, οι οποίοι θα  λειτουργήσουν μέσα στο σχολείο τους ως «πολλαπλασιαστές» των γνώσεων που θα αποκτήσουν. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 11:00 στην αίθουσα του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί: 
 
Πρόγραμμα 
11.00: ΕΝΑΡΞΗ - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
11.15: 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς «Η Πρόληψη της Επιθετικής Συμπεριφοράς στο σχολείο. Ένα πρόγραμμα βασισμένο στη φιλοσοφία των Ομοτίμων» Παρουσίαση του Προγράμματος Αφροδίτη Ντίνα, Δ/ντρια, 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
11.30: ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
1. Ευγενία Δανιηλίδου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων: «Διαμεσολάβηση Ομηλίκων. Μια εναλλακτική μέθοδος ειρηνικής διαχείρισης και επίλυσης συγκρούσεων στο σχολικό περιβάλλον». 
 2. Νίκος Σταμπολίδης, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Εκπαίδευσης για την Αειφορία: «Η καλλιέργεια της ανεκτικότητας για την αμοιβαιότητα, τη συνεργασία και το σεβασμό της διαφορετικότητας στη σχολική κοινότητα».   
3. Κωνσταντίνα Τσιγαρίδα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Προσχολικής Αγωγής: « Όρια:  Ένα δώρο στα παιδιά μας»   
4. Βασίλης Εφόπουλος, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής: «Απόψεις μαθητών Γυμνασίου της ΠΕ Σερρών για τα Κοινωνικά Δίκτυα και την Ασφάλεια στο διαδίκτυο»   
5. Αναστασία Γκουβατζή, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής & Ενταξιακής Εκπαίδευσης.   
13.15: ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ   
Την Ημερίδα παρουσιάζει και συντονίζει η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Προσχολικής Αγωγής, Κατερίνα Λαλιώτη. 
Παρακαλούνται οι κ.κ. Διευθυντές Α΄/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς να διευκολύνουν τη συμμετοχή των καλούμενων εκπαιδευτικών στην εν λόγω Ημερίδα, καθώς και την έγκαιρη αποστολή του παρόντος εγγράφου, σύμφωνα με τον Πίνακα Αποδεκτών που ακολουθεί. 
 
Με εκτίμηση 
 
Για το 4ο ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας Ο Οργανωτικός Σ.Ε.Ε. 
 
Χρήστος Πράμας