Το 4ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Κεντρικής Μακεδονίας με τη συνεργασία των Δ/σεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και του Κ.Ε.Σ.Υ Κιλκίς διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Από τον σχολικό εκφοβισμό στις θετικές διαπροσωπικές σχέσεις». Στην Ημερίδα καλούνται να συμμετάσχουν οι διευθυντές/τριες και ένας/μία εκπαιδευτικός από κάθε σχολική μονάδα Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 11:00 στην αίθουσα του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί:

Πρόγραμμα

11.00: ΕΝΑΡΞΗ - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

11.15: 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς «Η Πρόληψη της Επιθετικής Συμπεριφοράς στο σχολείο. Ένα πρόγραμμα βασισμένο στη φιλοσοφία των Ομοτίμων»

Παρουσίαση του Προγράμματος: Αφροδίτη Ντίνου, Δ/ντρια, 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς

11.30: ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

1. Ευγενία Δανιηλίδου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων: «Διαμεσολάβηση Ομηλίκων. Μια εναλλακτική μέθοδος ειρηνικής διαχείρισης και επίλυσης συγκρούσεων στο σχολικό περιβάλλον».

2. Νίκος Σταμπολίδης, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Εκπαίδευσης για την Αειφορία: «Η καλλιέργεια της ανεκτικότητας για την αμοιβαιότητα, τη συνεργασία και το σεβασμό της διαφορετικότητας στη σχολική κοινότητα».

3. Κωνσταντίνα Τσιγαρίδα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Προσχολικής Αγωγής: «Τα όρια ως παράγοντας θετικού κλίματος στο σχολικό περιβάλλον-Ένα δώρο στους μαθητές μας!!!"»

4. Βασίλης Εφόπουλος, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής: «Απόψεις μαθητών Γυμνασίου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών για τα Κοινωνικά Δίκτυα και την Ασφάλεια στο διαδίκτυο»

5. Αναστασία Γκουβατζή, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής & Ενταξιακής Εκπαίδευσης: «Σχολικός εκφοβισμός και μαθητές με Αναπηρίες και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες»

13.15: ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ