ΘΕΜΑ: Δειγματικές Διδασκαλίες στα Μαθηματικά

ΣΧΕΤ.: Έγκριση της Ολομέλειας του 4ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας: Πράξη 27/10-09-2019

Με στόχο την ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, την ανταλλαγή καλών πρακτικών και την αναβάθμιση της διδασκαλίας των Μαθηματικών, το 4ο ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας και ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου (ΣΕΕ) ΠΕ03 διοργανώνουν σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ03 δειγματικές διδασκαλίες με βάση την ΥΑ, άρθρο 3, παράγραφο 3(ια) (ΦΕΚ 4299 Β’/27-09-2018). Καλούνται λοιπόν όσοι συνάδελφοι το επιθυμούν να οργανώσουν σε συνεργασία με τον ΣΕΕ ΠΕ03 μια δίωρη διδασκαλία «…αποφασίζοντας από κοινού για το περιεχόμενο του μαθήματος, τη μεθοδολογία, τα μέσα, τις στρατηγικές και την αποτίμηση της μαθησιακής διαδικασίας». Μετά το πέρας της διδασκαλίας θα ακολουθήσει συζήτηση και αναστοχασμός της προηγηθείσας διδακτικής παρέμβασης.

Στις διδασκαλίες είναι επιθυμητό αλλά όχι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί το εργαστήριο πληροφορικής ή μια αίθουσα με υπολογιστές για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Επιπλέον, θα κληθούν και όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να τις παρακολουθήσουν, διατηρώντας βεβαίως τον αριθμό των παρακολουθούντων σε επίπεδα που δεν διαταράσσει την ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία. Στην επιλογή των διδασκαλιών θα ληφθεί υπόψη και η γεωγραφική τοποθεσία των σχολείων με στόχο να είναι ευκολότερη η πρόσβαση όλων των συναδέλφων και όχι μόνο αυτών που υπηρετούν στις πρωτεύουσες των περιφερειακών ενοτήτων.

Παρακαλούνται όσοι εκπαιδευτικοί το επιθυμούν να επικοινωνήσουν είτε τηλεφωνικά είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση gkaravasilis@sch.gr του ΣΕΕ για την εκδήλωση ενδιαφέροντος και την οργάνωση της διδασκαλίας.  

Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου

Γεώργιος Καραβασίλης, ΠΕ03

4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας