ΘΕΜΑ: «ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ»

Έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις των άρθρων 4 και 5 του ν. 4547/2018 «Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις».
  2. Την 158733/ΓΔ4 Υπουργική Απόφαση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (ΦΕΚ 4299/27-09-2018) με θέμα: «Ενιαίος Κανονισμός Λειτουργίας των Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) και ειδικότερα καθήκοντα και αρμοδιότητες των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου»
  3. Τις διατάξεις του άρθρου 17 του ΠΔ 79/2017 όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 23 του ν. 4559/2018

Καλούνται οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70 (δασκάλων), που διδάσκουν στην Α΄ τάξη των δημοτικών σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, να συμμετάσχουν στο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

«Διδακτικές Προσεγγίσεις στα επιμέρους γνωστικά αντικείμενα του δημοτικού σχολείου: Γλώσσα, Μαθηματικά, Μελέτη Περιβάλλοντος»,

που διοργανώνεται από το 4ο ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας σύμφωνα με τον παρακάτω προγραμματισμό και το ακόλουθο πρόγραμμα:

Ομάδα Δημοτικά Σχολεία Τόπος Ημερομηνία
Εκπαιδευτικοί της Α’ τάξης όλων των δημοτικών σχολείων του Δήμου Σερρών και Εμμανουήλ Παππά

Πειραματικό δημοτικό

σχολείο Σερρών

ΔΕΥΤΕΡΑ

17-02-2020

Εκπαιδευτικοί της Α’ τάξης όλων των δημοτικών σχολείων των Δήμων: Βισαλτίας, Ηράκλειας, Σιντικής, Νέας Ζίχνης, Αμφίπολης

Πειραματικό δημοτικό

σχολείο Σερρών

ΔΕΥΤΕΡΑ

24-02-2020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
ΩΡΑ ΘΕΜΑ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
08:00-08:30 Προσέλευση
08:30-10:00 Διδακτικές Προσεγγίσεις στο γνωστικό αντικείμενο της Γλώσσας Δημήτριος Στεφανίδης, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70
10:00-10:30 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
10:30-12:00 Διδακτικές Προσεγγίσεις στο γνωστικό αντικείμενο των Μαθηματικών

Θεμιστοκλής Τσικαλάς, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70

Παπαβασιλείου Γεώργιος, εκπαιδευτικός ΠΕ70, 9ο ΔΣ Κιλκίς

12:00-12:15 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
12:15-13:30 Διδακτικές Προσεγγίσεις στο γνωστικό αντικείμενο της Μελέτης Περιβάλλοντος Χρήστος Πράμας, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70

Επισημάνσεις – Διευκρινίσεις:

  1. Για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου τις ημέρες της επιμόρφωσης ο/η Διευθυντής/ντρια δύναται να αποφασίσει: α) Την τροποποίηση του ημερήσιου προγράμματος με πρόωρη αποχώρηση των μαθητών της τάξης του εκπαιδευτικού,  που θα βρίσκεται στο σεμινάριο, μετά τη διδασκαλία των γνωστικών αντικειμένων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων ή/και τη συμπλήρωση διδακτικών ωρών που πλεονάζουν.  β) Τη μη λειτουργία της εν λόγω τάξης,  ενημερώνοντας εγκαίρως τους γονείς και στις δύο περιπτώσεις.
  2. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί να έχουν μαζί τους τα σχολικά εγχειρίδια της Γλώσσας, των Μαθηματικών (βιβλίο μαθητή) και της Μελέτης Περιβάλλοντος.
  3. Στις σχολικές μονάδες που λειτουργούν δύο (2) τμήματα Α΄ τάξης με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων, οι δάσκαλοι/ες των τμημάτων αυτών δύναται να  κατανεμηθούν στις δύο (2) ημέρες του επιμορφωτικού σεμιναρίου.
  4. Σε περίπτωση προγραμματισμένης εκπαιδευτικής επίσκεψης της Α’ τάξης την ημέρα του σεμιναρίου, ενημερώνεται ο Συντονιστής παιδαγωγικής ευθύνης της σχολικής μονάδας για  αλλαγή της ημερομηνίας συμμετοχής του εκπαιδευτικού της εν λόγω τάξης.  

                Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρ. 17, ΠΔ 79/2017 η παρακολούθηση της ημερίδας είναι υποχρεωτική για τους καλούμενους εκπαιδευτικούς.

                Παρακαλούμε με ευθύνη των Διευθυντών/τριών και Προϊσταμένων των Σχολικών Μονάδων να λάβουν άμεσα γνώση οι εκπαιδευτικοί των σχολείων τους.

    

Ο Οργανωτικός Σ.Ε.Ε. του 4ου ΠΕΚΕΣ

                                                                                                             

                                                                                                      ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΑΜΑΣ