Το 1ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Κεντρικής Μακεδονίας, δια της ΣΕΕ Εκπαίδευσης για την Αειφορία και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας   και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Αγωγής και Πολιτιστικών Θεμάτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοργανώνουν τη διαδικτυακή εκδήλωση – παρουσίαση:

«Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Θεσσαλονίκης μας ξεναγούν στην πόλη μέσα από τον διαδραστικό χάρτη –

αποτέλεσμα της συμμετοχής τους στην εκπαιδευτική πρόταση

ΞΕΝΑΓΟΙ ΕΞ ΑΠΟΣΤΆΣΕΩΣ»

την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 και ώρα 11:30 – 13.15

     Σκοπός της εκπαιδευτικής πρότασης ήταν οι μαθητές και μαθήτριες να γνωρίσουν περιβαλλοντικά και πολιτιστικά στοιχεία του τόπου τους και να αποκτήσουν ενδιαφέρον για την ανάδειξή τους αναλαμβάνοντας τον ρόλο του/της ξεναγού. Επιπλέον, η συμμετοχή μαθητών και μαθητριών διαφορετικής ηλικίας και εκπαιδευτικών διαφορετικών σχολείων στην ίδια εκπαιδευτική δράση, είχε στόχο να δημιουργήσει μια άτυπη επικοινωνία μεταξύ τους σε μια περίοδο που η αλληλεπίδραση ήταν περιορισμένη.

     Η εκπαιδευτική δράση υλοποιήθηκε την τρέχουσα σχολική χρονιά δια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και δια της δια ζώσης διδασκαλίας. Κάθε συμμετέχον σχολείο με τη μαθητική ομάδα του επέλεξε ένα ή περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής του, υιοθέτησε το σημείο, συγκέντρωσε πληροφορίες και υλικό, συνέταξε ένα ολιγόλεπτο κείμενο το οποίο ηχογραφήθηκε από τους/τις μαθητές/μαθήτριες. Το υλικό αυτό, κείμενο, ηχητικό αρχείο, φωτογραφίες, χρησιμοποιήθηκε σε έναν κοινό ηλεκτρονικό χάρτη, στον οποίο τα σημεία ενδιαφέροντος κάθε σχολείου δημιουργούν ένα μονοπάτι εξερεύνησης της Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Δήμος Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Πυλαίας-Χορτιάτη, Θέρμης και Θερμαϊκού). Ο κοινός ηλεκτρονικός διαδραστικός χάρτης δημιουργήθηκε με τη βοήθεια και την εθελοντική προσφορά του Δ/ντή του 28ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρη Σόκουτη και της εκπαιδευτικού κ. Αναστασίας Λιθοξοϊδου.