Σκοπός του Περιφερειακού Θεματικού Δικτύου «Προφορική Ιστορία: Ζωντανεύοντας την ιστορία της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής» αποτελεί η εξοικείωση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων με την Προφορική Ιστορία ως ερευνητική και μαθησιακή διαδικασία για την προσέγγιση του πρόσφατου παρελθόντος της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Το Δίκτυο υπηρετεί ακόμη τους ακόλουθους κύριους διδακτικούς στόχους:

α. Ενισχύει την ιστορική έρευνα και την παραγωγή ιστορικής γνώσης μέσω μίας ανακαλυπτικής μαθησιακής διαδικασίας.

β. Συμβάλλει στην ανάπτυξη της κριτικής και της δημιουργικής σκέψης και στη διατύπωση ιστορικού λόγου από τους μαθητές και τις μαθήτριες.

γ.  Αξιοποιεί το οικείο απόθεμα γνώσεων και εμπειριών των παιδιών για την οικογενειακή και την τοπική ιστορία.

δ. Ενεργοποιεί και ενδυναμώνει τη συνεργασία και την αμφίδρομη επικοινωνία τόσο μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας όσο και μεταξύ του σχολείου και της οικογένειας των παιδιών.    

ε. Παρέχει ευκαιρίες για συνεργασία μεταξύ σχολείων, τάξεων εκπαιδευτικών, γονέων και φορέων.

στ. Ενισχύει το ενδιαφέρον των μελών της σχολικής και της τοπικής κοινότητας για το παρελθόν της πόλης τους και συμβάλλει στην ενδυνάμωση της ιστορικής μνήμης.  

Eπικοινωνία

Σιδηρόπουλος Δημήτριος, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Καγιαδάκη Αθηνά, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,

Βλαχάκη Μαρία, επιστημονική υπεύθυνη των δράσεων του Δικτύου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.