Αγαπητές/οι συνάδερφοι,

σας ενημερώνω σχετικά με την επανάληψη του επιμορφωτικού σεμιναρίου με θέμα «Εισαγωγή στην εκπαιδευτική ρομποτική με τον μικροελεγκτή BBC: Microbit» που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο σχολικό έτος.

Λόγω του μεγάλου αριθμού των δηλώσεων ενδιαφέροντος για την παρακολούθηση του επιμορφωτικού σεμιναρίου, δεν ήταν εφικτό να συμμετέχουν στην επιμόρφωση όλοι οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί και για τον λόγο αυτό θα επαναληφθεί τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 9:00 - 12:00 στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, Πριάμου 2 (Περιοχή Τούμπας). Σε ένα τμήμα επιμόρφωσης δεν μπορούν να συμμετέχουν περισσότεροι από 24 εκπαιδευτικοί. Αν οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι, θα σχηματιστεί και δεύτερο τμήμα επιμόρφωσης για την επόμενη μέρα, δηλαδή Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 9:00 - 12:00 στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, Πριάμου 2 (Περιοχή Τούμπας). Για το δεύτερο τμήμα ισχύει και πάλι πως οι συμμετέχοντες δεν μπορούν να υπερβαίνουν τους 24.

Ο γενικός σκοπός της επιμόρφωσης είναι οι εκπαιδευτικοί να μυηθούν στην εκπαιδευτική ρομποτική με τον μικροελεγκτή BBC: Microbit.

Η επιμόρφωση περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

  • Γνωριμία με τον μικροελεγκτή και το περιβάλλον προγραμματισμού του
  • Σενάρια χρήσης των ενσωματωμένων αισθητήρων
  • Σύνδεση με εξωτερικά εξαρτήματα
  • Σενάρια ασύρματης επικοινωνίας
  • Μελέτη παραδειγμάτων μαθητικών  κατασκευών
  • Διδακτική πληροφορικής με εφαρμογές εκπαιδευτικής ρομποτικής
  • Πηγές εκπαιδευτικού υλικού

Επιμορφωτής θα είναι ο κ. Παύλος Τουκίλογλου, εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ86 του 5ου Δημοτικού Σχολείου Περαίας.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το επιμορφωτικό σεμινάριο καλούνται να το δηλώσουν στην παρακάτω φόρμα το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 17:00.

https://forms.gle/g2obXtZURMZc7L1U9

Η παρακολούθηση είναι προαιρετική. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν το συγκεκριμένο επιμορφωτικό σεμινάριο το προηγούμενο σχολικό έτος δεν μπορούν να το παρακολουθήσουν εκ νέου.

Οι εκπαιδευτικοί που θα δηλώσουν ενδιαφέρον παρακολούθησης θα ενημερωθούν την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 με e-mail για τους επιλεγέντες επιμορφούμενους. Αν κάποιος από τους επιλεγέντες εκπαιδευτικούς δεν μπορεί να παρακολουθήσει την επιμόρφωση, παρακαλείται να ενημερώσει άμεσα για το κώλυμά του στο e-mail: alexouda@gmail.com, ώστε να ενημερωθεί κατά σειρά ο επιλαχών εκπαιδευτικός.

Με εκτίμηση,

Δρ Αλεξούδα Γεωργία

Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής ΠΕ86

1ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας