4ο THESS CODE FESTIVAL

Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις 1ου ΠΕΚΕΣ
Ημερομηνία
19.10.2019 9:30 am - 6:30 pm

Περιγραφή

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση συμμετοχής μαθητών/-τριων των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Θεσσαλονίκης στο 4ο THESS CODE FESTIVAL το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

σας παρακαλούμε να ενημερώσετε τους/τις μαθητές/τριες για την διεξαγωγή του 4ου THESS CODE FESTIVAL. To 4o THESS CODE FESTIVAL διοργανώνεται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού (Europe Code Week) σε συνεργασία με τις Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας Γ. Αλεξούδα και Σ. Τζελέπη, την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το Παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ) και το ΕΚ Σταυρούπολης.

Στην εκδήλωση θα διεξαχθούν εργαστήρια και παρουσιάσεις σε σύγχρονες περιοχές της Επιστήμης της Πληροφορικής στοχεύοντας στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος παιδιών και νέων ηλικίας 6-18 ετών για τον Προγραμματισμό και την Υπολογιστική Σκέψη. Στο 4o THESS CODE FESTIVAL το όποιο είναι μια γιορτή κώδικα, οι μαθητές θα έχουν τη ευκαιρία να προγραμματίσουν σε διαφορετικές τεχνολογίες, να δημιουργήσουν τις δικές τους πραγματικές εφαρμογές και να εφαρμόσουν λύσεις πληροφορικής σε αντικείμενα όπως τα παιχνίδια, mobile apps, τη δημιουργία ιστοσελίδων, τη τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική. Παράλληλα, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις διαδικασίες και το αντικείμενο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής (ΠΔΠ).

To 4o THESS CODE FESTIVAL θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου 2019 (Σάββατο) κατά τις ώρες 09.30-18.00 στο ΕΚ Σταυρούπολης. Το αντικείμενο των εργαστηρίων αφορά τον προγραμματισμό εφαρμογών με σύγχρονες τεχνολογίες λογισμικού (Ενδεικτικά: Προγραμματισμός εφαρμογών με σύγχρονες τεχνολογίες λογισμικού. Ενδεικτικά: Προγραμματισμός με Python, C++, Website Design, Ρομποτική, προγραμματισμός εφαρμογών για κινητές συσκευές (mobile apps), προγραμματισμός παιχνιδιών). 

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η συμμετοχή στην εκδήλωση προαιρετική.

Εκδήλωση συμμετοχής στον σύνδεσμο http://code.epy-mathra.gr/ (απαιτείται εγγραφή) από την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019.

 

Με εκτίμηση,

Δρ Γεωργία Αλεξούδα

Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ86

1ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας