Δελτίο Τύπου - Βράβευση Ειδικού Σχολείου Πολυγύρου
29032024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτίο Τύπου - Βράβευση Ειδικού Σχολείου Πολυγύρου

ATHMIA

 

Δελτίο Τύπου

 Το Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου έλαβε τη διάκριση SilverAward, στην κατηγορία «Δεσμός με την Κοινωνία» Η Τελετή Απονομής των βραβείων EducationBusinessAwards 2017, έλαβε χώρα στον πολυχώρο πολιτισμού Αθηναϊδα, όπου, παρευρέθηκαν 350 εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας από κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης και από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Σκοπός, της εν λόγω διοργάνωσης ήταν να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν οι βέλτιστες πρακτικές στην καινοτομία στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Μερικά από τα προγράμματα που έφεραν το SilverAwardστην πόλη του Πολυγύρου και τίμησαν τις προσπάθειες του εκπαιδευτικού προσωπικού του Ειδικού Σχολείου Πολυγύρου, αφορούν τα παρακάτω:

-«Ημερίδα: Τάσεις και Στάσεις στην Ειδική Αγωγή»,

-«Ευ Ζειν»,

-Καθαρισμός της παραλίας Γερακινής σε συνεργασία με την ΜΚΟ iSea,

-«Καπάκι το καπάκι, παίρνω καροτσάκι», μια πρωτοβουλία του σχολείου μας που αφορά παράλληλα την συλλογή καπακιών με απώτερο σκοπό απόκτηση αναπηρικών αμαξιδίων,

-Συνεργασία με την Δημοτική βιβλιοθήκη Πολυγύρου,

-Συνεργασία  με την Greenpeace και το τελευταίο τους  project«Breakfree»

-«Συμμετοχή σε διαγωνισμούς ζωγραφικής ανάδειξης της πόλης μου», στην Θεσσαλονίκη στους «Φίλους της Νέας Παραλίας» καθώς και στο Ελσίνκι της Φινλανδίας

-«Μαθαίνω τα παραολυμπιακά αθλήματα στις/ους φίλες/ους μου», σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου, όπου οι μαθήτριες και μαθητές μας παίζουν μαζί boccia, sittingvolley, goalball, ρίψη καθιστών.

-«Οι γονείς διαβάζουν, τα παιδιά μαθαίνουν», μια πρωτοβουλία του νηπιαγωγείου όπου, μέσα από το πρόγραμμα libraryforall, δημιουργήθηκε μία βιβλιοθήκη για τα παιδιά του σχολείου.

-«Δενδροφύτευση στον Δήμο Πολυγύρου», όπου οι μαθήτριες και μαθητές μας φύτευσαν σε κεντρική νησίδα του Πολυγύρου φυτά με σκοπό την περιβαλοντολογική ευαισθητοποίηση των κατοίκων.

 

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι