Αγαπητές/οί συνάδελφοι,

η κινητική αδεξιότητα ή διαταραχή κινητικού συντονισμού δημιουργεί προβλήματα στην εκτέλεση πολλών κινήσεων απαραίτητων για την καθημερινή ζωή του ατόμου και ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ σε εγκεφαλική παράλυση, ημιπληγία, νοητική υστέρηση κ.λπ. Δεν αρκεί ένα παιδί να εκτελεί μια κίνηση π.χ. να κλωτσάει μια μπάλα, αλλά σημασία έχει και ο τρόπος, δηλαδή η ποιότητα με την οποία εκτελεί μια κίνηση. Η κινητική αδεξιότητα των παιδιών είναι ιδιαίτερα εμφανής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Πολύ συχνά η κινητική αδεξιότητα συνυπάρχει με άλλες διαταραχές όπως με τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής (ΔΕΠΥ) και τις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες (π.χ. με τη Δυσλεξία). Τα παιδιά που παρουσιάζουν κινητική αδεξιότητα, αποφεύγουν να ασχοληθούν με δραστηριότητες που απαιτούν κίνηση, όπως αθλήματα και κινητικά παιχνίδια. Έχουν μια τάση να αποσύρονται καθώς συνειδητοποιούν ότι δεν είναι το ίδιο επιδέξια με τα συνομήλικά τους με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η αυτοεκτίμηση τους.

Για να κατανοήσουμε καλύτερα τα παιδιά με μαθησιακές κινητικές δυσκολίες, σας καλώ την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου και ώρες 18.00΄-20.00΄ σε προαιρετική απογευματινή διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: Παιδιά με κινητικές μαθησιακές δυσκολίες: "Ο δύσκολος κόσμος του μικρού κυρίου Σκουντούφλη με εισηγητή τον κ. Θωμά Κουρτέση, Καθηγητή του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.

Για την είσοδό σας στην εικονική αίθουσα χρησιμοποιήστε το σύνδεσμο (πατώντας ctrl+κλικ) https://minedu-primary2.webex.com/meet/ovasilia                                              

Παρακαλείσθε να εισέρχεστε στη WEBEX γράφοντας πρώτα το επώνυμο και στη συνέχεια το όνομά σας με κεφαλαία ελληνικά, ώστε να υπάρχει στοιχειώδης έλεγχος των συμμετεχόντων.

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ11    

Δρ. Όλγα Βασιλειάδου