Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2021, την Πέμπτη 3 Ιουνίου, από τις 8.30-13.30 σε τηλε-συνάντηση Webex με θέμα Βιώσιμα Οικοσυστήματα και Περιφερειακό Θεματικό Δίκτυο Αειφορίας «Αγροκτήματα-Περιαστικά Δάση-Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία».

Καλούμε τις σχολικές μονάδες του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. να εντάξουν στις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με βάση την εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την εβδομάδα 31/5-4/6 (σχετ. 3), και την παρακολούθηση από το σχολείο των εργασιών της συγκεκριμένης δράσης από τάξεις μαθητών/τριών μαζί με τους/τις εκπαιδευτικούς τους (ή μέρους των εργασιών π.χ. κατά τη διάρκεια μιας διδακτικής ώρας). Προσκαλούμε, επίσης, εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν εκτός του διδακτικού τους ωραρίου.

Η δράση, εναρμονισμένη με το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας, είναι αφιερωμένη στα βιώσιμα οικοσυστήματα. Παιδαγωγικές ομάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Περιφερειακού Θεματικού Δικτύου Αειφορίας  του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κ. Μακεδονίας «ΑγροκτήματαΠεριαστικά ΔάσηΚοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (Κ.ΑΛ.Ο.)» που εργάστηκαν όλη τη χρονιά θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των εργασιών τους για τη βιωσιμότητα οικοσυστημάτων, σχολικών κήπων, αγροκτημάτων, περιαστικών δασών, τη χλωρίδα και την πανίδα, την προστασία τους και την αειφόρο αξιοποίησή τους, με όρους κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας για την ευημερία του ανθρώπου και όλου του πλανήτη.

Η παρακολούθηση μπορεί να γίνει με σύνδεση σε αίθουσα Webex, με τήρηση των διατάξεων λειτουργίας των σχολικών μονάδων κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης και των διατάξεων προστασίας από Covid-19. Παρακαλούμε να συμπληρωθεί η παρακάτω φόρμα google ώστε να αποσταλεί ο σύνδεσμος σύνδεσης Webex την Πέμπτη το πρωί στο email που θα δηλώσετε στη φόρμα.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSchTnKmR74UitxJgmA1jqapekcw4jemakc-KQzAjT0fnmh3SA/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Θα είχε ενδιαφέρον οι τάξεις που θα παρακολουθήσουν να αναρτήσουν το σύνθημά τους για την Ημέρα Περιβάλλοντος στο chat. Δεν επιτρέπεται να γίνει κάποια καταγραφή εικόνας, ήχου, μηνυμάτων στο chat και γενικά των εργασιών της αίθουσας Webex. Στο chat θα αναρτηθεί φόρμα για να δηλώσουν την παρουσία τους όσοι ενδιαφέρονται για βεβαίωση παρακολούθησης.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της επιμορφωτικής συνάντησης (1 ηλεκτρονικό αρχείο).

Attachments:
Download this file (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.pdf)ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.pdf[ ]382 kB