Σε μια προσπάθεια ένταξης της Οικονομικής Εκπαίδευσης στα σχολεία, η Action Aid σε συνεργασία με τον ΣΕΕ ΠΕ70 Αμανατίδη Νικόλαο συντονίζει και εφαρμόζει ένα νέο πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών με σκοπό να εμφυσήσει στους μαθητές και στις μαθήτριες έννοιες όπως η αποταμίευση, η κατανάλωση, ο προϋπολογισμός, η κοινωνική και η οικονομική επιχειρηματικότητα.

Στόχος των επιμορφώσεων, είναι η κατανόηση βασικών οικονομικών όρων, η εξάσκηση σε σχετικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, η εξοικείωση σε εξ’ αποστάσεως εργαλεία σύγχρονης εκπαίδευσης, καθώς και η ανάπτυξη διαλόγου. Μετά την ολοκλήρωση των επιμορφώσεων, οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν κατάλληλο υλικό για να ξεκινήσει η προετοιμασία για την εφαρμογή του προγράμματος στην τάξη.

Το «Αλφαβητάρι Οικονομικών», είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των μελών της διεπιστημονικής ομάδας της ActionAid και της ΕΡΓΩ και βασίζεται στη φιλοσοφία αντίστοιχων εγχειριδίων της Aflatoun International. Μέσω του Προγράμματος θα δημιουργηθεί ένα ευρύτερο δίκτυο 2.000 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 42.000 μαθητών και μαθητριών σε όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί από το υπουργείο Παιδείας, το εκπαιδευτικό υλικό για το Δημοτικό έλαβε έγκριση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής τον Φεβρουάριο 2020 και αντίστοιχα το υλικό για το Γυμνάσιο τον Μάιο 2020.

Καλούμε τους Εκπαιδευτικούς των Δ’, Ε’ και ΣΤ’ κυρίως τάξεων των σχολείων της ευρύτερης περιοχής της Αλεξάνδρειας Ημαθίας να δηλώσουν συμμετοχή  στην Επιμορφωτική Τηλε-ημερίδα για την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020.