Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας (NOESIS) πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών, η ημερίδα με θέμα «Ευρηματικότητα, Φαντασία και Καινοτομία στη σχολική πράξη», σύμφωνα με το πρόγραμμα που παρατίθεται στη συνέχεια.

Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από τις Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου Ιωάννα Βορβή, ΠΕ02 και Ελένη Κάρτσακα, ΠΕ08, το 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης (Διευθύντρια: Αναστασία Μπιτσάνη) και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας (NOESIS), σε συνεργασία με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ02 του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν ευρηματικές και καινοτόμες προτάσεις διδασκαλίας Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίες έχουν εφαρμοστεί στην τάξη και στοχεύουν σε αποδοτικότερη διδασκαλία και μάθηση, στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος των μαθητών, στην ανάπτυξη ποικίλων δεξιοτήτων και στη διαμόρφωση θετικής στάσης τους για τα μαθήματα.

Οι εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν τις εργασίες της ημερίδας ξεναγήθηκαν στην έκθεση του ΝΟΗΣΙΣ «Οι εφευρέσεις του Leonardo Da Vinci» και παρακολούθησαν την ολιγόλεπτη ταινία "Η ζωή και το έργο του Da Vinci ".